niedziela, 13 stycznia 2013

Zimowa surówka!

Kapryśna Kuchnia przedstawia coś, co zawsze i każdemu wychodzi - prostą i smaczną surówkę!

Jestem tego zdania, że w kuchni powinno się korzystać ze składników sezonowych, dzięki temu nie dość, że będziemy wydawali mniej pieniędzy to nie wchłoniemy w siebie wielkiej ilości nawozów sztucznych. Także taka moja propozycja na świeżą, chrupiącą i tanią surówkę zimową:






Składniki:
  • 1/2 główki średniej kapusty pekińskiej
  • 1 duża marchewka
  • 1/2 średniej wielkości cebuli czerwonej
  • 1 mała puszka kukurydzy konserwowej lub około 3/4 puszki regularnej wielkości
  • 3-4 łyżki balsamicznego sosu Vinegrett

Pasuje do Kurczaka pięciu smaków
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za każdy komentarz i konstruktywną krytykę:)!