Kapryśna Kuchnia przedstawia coś, co zawsze i każdemu wychodzi - prostą i smaczną surówkę!
Jestem tego zdania, że w kuchni powinno się korzystać ze składników sezonowych, dzięki temu nie dość, że będziemy wydawali mniej pieniędzy to nie wchłoniemy w siebie wielkiej ilości nawozów sztucznych. Także taka moja propozycja na świeżą, chrupiącą i tanią surówkę zimową:
Składniki:
- 1/2 główki średniej kapusty pekińskiej
- 1 duża marchewka
- 1/2 średniej wielkości cebuli czerwonej
- 1 mała puszka kukurydzy konserwowej lub około 3/4 puszki regularnej wielkości
- 3-4 łyżki balsamicznego sosu Vinegrett
Pasuje do Kurczaka pięciu smaków
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Bardzo dziękuję za każdy komentarz i konstruktywną krytykę:)!